14 februar, 2014

Hudičevo čokoladno


Danes vam predstavljam recept, ki ni presni, vsebuje moko, jajca in da, celo čokolado.


Hudičevo čokoladni kolački Marthe Stewart so idealni za Valentinovo grizljanje v dvoje. Še bolj super-hranilni so za tiste, ki se na današnji praznik požvižgate ali ga celo sovražite. Svet je lepši s čokolado v ustih.


Sestavine: 

3/4 skodelice kakava
3/4 skodelice vroče vode
3 skodelice moke
1 čajna žlička sode
1 žlička pecilnega
1 žlička soli
340g masla
4 jajca
2 skodelici sladkorja
1 žlička vanilina
1 skodelica kisle smetane

Glazura:
450g temne čokolade
2 in 1/3 skodelice smetane
1/4 skodelice medu

skodelica=250ml


V eni skledi zmešaš suhe sestavine. Primešaš vodo. V drugi skledi zmešaš jajca in maso. Vse skupaj zmiksaš, na koncu pa narahlo vmešaš še kislo smetano.

Pečeš v pekaču za muffine, obloženem s papirčki, 20 minut na 180 stopinj C.


Glazuro narediš 2-3 uri pred krašenjem. Smetano in med pripraviš skoraj do vrenja. Vmešaš koščke čokolade. Dobro premešaš, da nastane gladka krema. Ohladiš in premešaš. Daš v hladilnik in še večkrat premešaš. Ko se strdi, kolaček okrasiš.

YOLO :D:D:D:D:D

Ni komentarjev:

Objavite komentar