Lani sem ravno v takem času sedela v fini restavraciji in naročala hišno specialiteto. Mlince s čemažem. Lahko rečem, da so bili božanski.
Ko sem plačevala račun sem pomislila na dejstvo, da bi z doma pripravljenimi mlinci, za enako ceno nahranila ducat ust.
Priprava je neverjetno hitra.
Mlince nalomiš, položiš v nižjo posodo in preliješ z vrelo (soljeno) vodo. Počakaš, da se zmehčajo in odliješ odvečno tekočino.
Vmešaš čemažev pesto in zadeva je končana.
Če nimaš pesta, čemaž nasekljaš. V pekač naložiš mlince - pesto - mlince - pesto... in za 15 minut položiš v ogreto pečico. Nekateri na vrh take sestavljanke polijejo še mešanico kisle smetane, mleka, jajca, soli in muškatnega oreščka.
Jaz že vem, kaj bom danes jedla.
Ni komentarjev:
Objavite komentar