07 december, 2017

Granola


Kupljeni kosmiči so čisto presladki. Ko že dobiš neke bio-organic-ohinsplohzdrave, so v njih prisotne rozine. Bljak. Rozine jem samo v potici.


V valovih navdiha zdravega življenja sem poskusila z večernim namakanjem navadnih ovsenih kosmičev. Zame je večerno razmišljanje o zajtrku čisto prenaporno.


Zato sem si naredila domačo granolo. V resnici je to fensi ime za popečene kosmiče s poljubnimi dodatki. Zmešala sem:

Ovsene kosmiče - mislim, da so bili pakirani po 0,5kg
Ostanke mandljev
Ostanke kokosa
Cimet
Nekaj žlic medu

Po želji se lahko doda tudi druge oreščke, suho sadje itd.



Dobro premešano zadevo sem stresla v pekač, ki ga vedno obložim s peki papirjem. Pekla sem pol ure na 200 stopinj C. Vmes sem ene trikrat premešala.


Stvar je super. Zapakirana v steklenem kozarcu zdrži kar nekaj časa. 

Če na kozarec zalepiš lično nalepko in zavežeš okrasni trak, pa je lepo in uporabno darilo.



Ni komentarjev:

Objavite komentar