03 julij, 2013

Sončni paradižniki s skuto


Med vso obstoječo zelenjavo imam najrajši paradižnik, kar je dokaj opazno tudi v seznamu jedi, ki jih objavljam na blogu. Polajkam prav vse vrste. Ogromno "volovsko srce", ravnopravšnji grappolo, češnjev paradižnik in pelate. Top shit med njimi pa je domači paradižnik "žnj" sorte, ki se ga zavonja že nekaj metrov pred gredico.


Receptov, ki vključujejo paradižnik je za izvoz. Sama sem tokrat prvič naredila polnjene paradižnike, zapečene v pečici. Delala sem jih brez recepta, sestavljal jih je material, ki se je takrat nahajal v hladilniku.

Sestavine:

- paradižniki
- skuta
- bazilika
-sol
- paprika
- italijanska zelišča
- mleta paprika


Paradižnikom pri vrhu odrežeš pokrov in jih z žlico izdolbeš. Položiš jih na pomaščen pekač. Posoliš njihovo notranjost in jo začiniš z baziliko. V posodi zmešaš skuto (manj mastno), sol, začimbe, na drobno narezano papriko in sesekljane ostanke pokrovčkov paradižnika. Dobro premešaš in nadevaš paradižnike. Pečeš jih cca. 25 minut na 200 stopinj C, odvisno od velikosti.

V nadev lahko vmešaš kar imaš trenutno pri sebi. Zelenjavo, pršut, slanino,...

Dober tek.




Ni komentarjev:

Objavite komentar