13 april, 2016

Mlinci s čemažem


Lani sem ravno v takem času sedela v fini restavraciji in naročala hišno specialiteto. Mlince s čemažem. Lahko rečem, da so bili božanski.


Ko sem plačevala račun sem pomislila na dejstvo, da bi z doma pripravljenimi mlinci, za enako ceno nahranila ducat ust.


Priprava je neverjetno hitra.

Mlince nalomiš, položiš v nižjo posodo in preliješ z vrelo (soljeno) vodo. Počakaš, da se zmehčajo in odliješ odvečno tekočino.


Vmešaš čemažev pesto in zadeva je končana. 
Če nimaš pesta, čemaž nasekljaš. V pekač naložiš mlince - pesto - mlince - pesto... in za 15 minut položiš v ogreto pečico. Nekateri na vrh take sestavljanke polijejo še mešanico kisle smetane, mleka, jajca, soli in muškatnega oreščka.

Jaz že vem, kaj bom danes jedla.


Ni komentarjev:

Objavite komentar