29 september, 2016

Jesenski cmoki


V resnici bi lahko vsak živ dan jedla testenine s paradižnikom in baziliko. Čisto zares. Ker življenje potrebuje popestritev in ker so zrele slive kar same vabile, sem se izjemoma odločila narediti slivove cmoke. Prvič.


Delala sem po tem receptu

Testo narediš iz:
750g krompirja
2 jajc
malo soli 
225g moke

Krompir pol ure kuhaš, zmečkaš, dodaš jajca, moko in sol.
Oblikuješ 10 cmokov. V sredino daš slivo in sladkor ter 15 minut kuhaš v vreli vodi.


Čez cmoke poliješ dišečo polivko iz masla, drobtin in cimeta.


Cmoki so fina jesenska jed. Recept je primeren za 4 osebe. Prvotna ideja o spravilu polovice pripravljenih cmokov v zmrzovalnik se je sfižila, saj sva pojedla vse. Večino za kosilo, preostanek za večerjo.


Naslednjič jih naredim še s skuto. 

Ni komentarjev:

Objavite komentar