27 junij, 2014

Rabarbarin kolač


Še nikoli v življenju nisem jedla rabarbare. Prav zares. Ker je o tej rastlini slišati samo hvalo, ta vikend pečem rabarbarin kolač. Recept sem našla v reviji Anja.


Rabare ni potrebno kuhati, ampak jo samo dobro olupimo.

Sestavine:
600g rabarbare
125g masla
1 ščepec soli
3 jajca
1/2 žličke limonine lupinice
1 žlička limoninega soka
200g moke
2 žlički pecilnega praška
2 žlici mleka
1 vrečka limoninega sladkorja


Pečico ogrejemo na 180 stopinj C. Dno okroglega pekača obložimo s peki papirjem, rob pa namažemo z maslom in posujemo z moko. Rabarbaro olupimo in narežemo na kocke.

Maslo, sol, sladkor in jajca penasto umešamo. Dodamo limonino lupinico, limonin sok, moko, pecilni prašek in mleko.

Testo stresemo v pekač, nanj naložimo rabarbaro, vse skupaj pa posujemo z limoninim sladkorjem. Pečemo 40-50 minut.

Ni komentarjev:

Objavite komentar