23 januar, 2015

Đžank


Ta vikend nestrpno pričakujem večer brezdelja. Svečke, dobra glasba, dober film in veliko "đžank fuda". Zadnjič sva si z mojim človekom pripravila tako svetski ameriški hot-dog, da zadevo ponovim. No, tokrat bo nastal "home made" burger.


Ker se takih stvari navadno lotevam po zaprtju trgovin, uporabim vse, kar se nahaja v shrambi. Vzamem kruh, ga narežem na dve enaki rezini in ga popečem v opekaču. Eno rezino nato namažem z majonezo. Po novem obožujem francosko majonezo z dijonsko gorčico. Imajo jo v Leclercu.


Na rezino položim pečeno pleskavico. Pečeno v ponvi, se razume.


Zadnjo minuto peke nanjo položim rezino sira, da se stopi. Najboljši je Cheddar.


Nato dodam gorčico,...


... naložim solatko, ...


... čebulo, ...


... kumarice, ...


... koruzo, ...


... in paradižnik.


Vse skupaj pokapam s ketchupom in BBQ omako.


Pokrijem z drugo plastjo, zavijem v alu-folijo in nekaj minut grejem v opekaču. Kalorična bomba je pripravljena na uporabo.


In jaz se čudim, da mi kavbojke niso prav. :D

3 komentarji:

  1. Probaj dodati še na tanko narezano rdečo peso. Na prvi pogled mogoče ne spada v burger, ampak je delish. Nom nom.

    OdgovoriIzbriši
  2. Hmmm, dobro vprasanje. Ker nisem delala sama, bi rekla, da niti vlozena niti sveza. Tako da kuhana.

    OdgovoriIzbriši