15 november, 2016

Kakijeva krema z jogurtom


Zelo jesensko je gledati brezlistno kakijevo drevo, polno zrelih sadežev. Kar malo pravljično. Kaki jem zadnjih nekaj let. Vsekakor je zadeva, ki se jo moraš privaditi. Ko ga poskusiš, zrelega in sočnega, ugotoviš, da je izvrstno poseben.


Lani sem prvič naredila jogurtovo sladico s kakijem.

Potrebuješ:
- Lonček smetane
- Dva lončka jogurta
- Tri lističe želatine
- Limono
- Dva kakija
- Rum
- Cimet
- Sladkor


Smetano stepeš. Dodaš jogurt in nekaj limoninega soka ter dobro premešaš. Želatino namočiš za 5 minut, jo pogreješ in na hitro vmešaš v pripravljeno mešanico. Naložiš v lončke in postaviš na hladno. 
Ker mi je všeč poltekoča krema, dodam malo želatine. Po želji jo lahko uporabite več.


Zrel kaki opereš, z žličko postrgaš meso in spasiraš. Po okusu dodaš sladkor, cimet in rum ter dobro premešaš. Kremo naložiš na jogurtovo kremo in okrasiš. Lahko z mandlji ali koščki kakija.


Ni komentarjev:

Objavite komentar