Zadnjič sem naredila ekstra hitro in simpl torto. No, bila bi hitra, če se ne bi zataknilo pri želatini. Sedaj, ko postopek poznam, težav (upam) ne bo več.
Podlago iz testa sem naredila iz mase za rolade.
Potrebuješ:
- 3 jajca,
- 3 velike žlice sladkorja,
- 3 velike žlice moke,
- žličko pecilnega praška.
Iz beljakov narediš sneg. Rumenjake stepeš s sladkorjem, nato dodaš moko in pecilni prašek. Če je masa pregosta, odvzameš malo snega in ga vmešaš. Na koncu dodaš ves sneg in ga z lopatko nežno vmešaš. Maso pri 180 stopinjah C pečeš 15 minut (za vsak slučaj pečenost preveri z zobotrebcem).
Testo izpade super. Mehko in penasto.
Za kremo potrebuješ:
- 500g Mascarpone sira,
- 1/2 litra sladke smetane,
- sladkor po okusu,
- 6 lističev želatine.
Stepeš smetano in jo sladkaš. Vmešaš mascarpone. V vodi 5 minut namakaš lističe želatine. Ožameš jih in segrevaš (ne kuhaš), dokler se ne stopijo. Vmešaš jih v kremo.
Ohlajeno testo daš na velik krožnik. Okrog postaviš obod modela za peko tort. Vanj lično naložiš kremo, vrh katere naložiš maline. Okrasiš z meto in daš za nekaj ur v hladilnik.
Voila. Poletna torta je pripravljena.
Ni komentarjev:
Objavite komentar