27 maj, 2015

Frtalja


Zadnjič sem prejela čudovit šopek divjih špargljev in si še isto popolne scmarila sezonsko poslastico.


Naredila sem kraško frtaljo (besede sploh ne znam izgovorit':).

Potrebuješ:
- Čebulo
- šparglje,
- pršut,
- jajca,
- sol,
- poper,
- drobnjak,
- sir.


Popražiš čebulo. Nanjo streseš koščke špargljev (trši del zavržeš). Cmariš do približne mehkobe. Dodaš na trakce narezan pršut in cmariš še malo dlje. V posodi zmešaš jajca, sol, poper, drobnjak in koščke sira. Meni je najbolj všečen kozji, Zadevo poliješ na šparglje in pečeš do pozlatenja. Frtaljo z lopatko obrneš in spečeš še na drugi strani.

Voila.


Namig: Če je frtalja debela jo moraš peči previdno, da se ti na dnu ne zažge, sredica pa je še surova. Zato je fino, če imaš dovolj veliko ponev.


Ni komentarjev:

Objavite komentar