01 oktober, 2015

Cioccolato biscotti


Včeraj sem se po dolgem času srečala z Rudolfom. Navdušil me je s peko italijanskih biscottov.

Potrebuješ:

150 g lešnikov
120 g temne čokolade
210 g sladkorja
230 g moke
30 g kakava v prahu
1 čajno žličko pecilnega praška
1 mikro ščepec soli
3 jajca


Popražiš in ohladiš lešnike. Čokolado zmelješ v multipraktiku ali uporabiš kar čokolado v prahu. Zmešaš moko, sol, kakav, čokolado in pecilni prašek. Stepeš jajca in jih dodaš v suho zmes. Dodaš še lešnike in zgneteš. Ko testo postane lepljivo, narediš dve roladi, jih položiš na s peki papirjem obložen pekač in na 180 stopinjah C pečeš pol ure. Ohlajeni roladi narežeš na 2 cm debele rezine, položiš na pekač in pečeš še 15 minut.

Hrustljavi biskoti so pripravljeni na pomakanje v mleko!

:D


Namesto lešnikov lahko uporabiš tudi mandlje, pistacijo, ...

Ni komentarjev:

Objavite komentar