27 oktober, 2015

Pumpkin-Spice Latte


Okrog Starbucksov že diši po začinjeni bučni kavi. Hmmm, ne vem zakaj njeno ime v angleščini zveni bolj slastno. :D


Ker omenjene kavarne ni ravno na vsakem vogalu, cene pa so dokaj navite, objavljam recept za pripravo domačega napitka.


Najprej narediš bučni pire. Razpolovljeno in semen očiščeno bučo za eno uro položiš v pečico. Potem meso postrgaš, speštaš in odcediš odvečno tekočino.


Za dve porciji potrebuješ:

2 lončka mleka
2 žlički bučnega pireja
2 žlički sladkorja
1/2 žličke mešanih začimb (cimet, ingver, poper, klinčki, muškatni orešček,...)
malo vanilina
1/2 skodelice sveže kave
stepeno smetano


Segrej mleko, bučni pire in sladkor, a ne zavri. Odstavi in vmešaj začimbe, vanilin in kavo.
Nalij v dve skodelici, okrasi s smetano, ki jo po vrhu posuješ z mešanico začimb.


Kava "za pogret" je pripravljena.

Ni komentarjev:

Objavite komentar