04 maj, 2016

Cinco de Mayo


V zadnjih letih so trgovci začeli promovirati čisto vsak praznik. Še tistega, ki ga ni. Včeraj sem se nasmejala trgovcu, ki vabi k binkoštnim nakupom??? 


Poled praznika karikaturistov, mednarodnega dne babic (tistih porodnišničnih) in praznika čokoladnega obliva, je jutri tudi Cinco de Mayo, praznik mehiške zmage nad Francozi. Zakaj ga torej ne bi praznovali?


Lahko ga naprimer z doma pripravljenimi taquitosi. Priprava sploh ni zahtevna.


Potrebuješ:
0,5 kg piščančijih filejev,
sol,
poper,
čili,
sok limete,
6 tortilj,
nariban sir,
olje.


Piščanca narežeš na manjše trakce in v večji posodi zmešaš z mešanico soli, popra, čilija in limetinega soka. Fino je, če malo počakaš, da se zadeva zmarinira. 


Piščanca nato na hitro popečeš na olju. Tortilje narežeš na štiri dele, da dobiš trikotnike. Na rob trikotnika naložiš piščanca in malo sira, zadevo zviješ v rolico ter pritrdiš z zobotrebcem. Rolice ocvreš v vročem olju. Postrežeš s poljubno omakico. Meni je všeč kisla smetana.


Feliz Cinco de Mayo!
:)

Ni komentarjev:

Objavite komentar