25 marec, 2013

Mamma Mia

Moj spomin na materinski dan sega v čase fička, v katerega naju je s sestro oče napokal in odpeljal po nakupih. Vedno, ampak vedno, smo ji kupili nekaj za v kuhinjo. Mikser, palični mešalnik, kuhinjske brisače,... You name it. Le enkrat smo naredili izjemo. Kupili smo ji likalnik.


Če se sedaj postavim v njeno vlogo ugotavljam, da je bil narejen nasmešek kar upravičen. Namesto, da bi ji kupili kaj za razvajanje, jo peljali na tortico, smo ji kupili orodje za gospodinjsko tlako. In kaj je primernejše darilo za naše mame? Predvsem kaj izvirnega, kaj kar ustvarimo sami in ji s teh popihamo na dušo.

Če je čajepivka, ji naredimo/kupimo škatlice za shranjevanje čaja in jih poslikamo z luštnimi motivi ali pa napolnimo z najljubšimi čaji in lepo zavijemo.


Podobno lahko naredimo s škatlami za shranjevanje. Okrasimo jih lahko s servietno tehniko.


Okrasite lahko tudi preprost album, še bolje bo, če boste vanj dodali nekaj skupnih slik. Lahko skenirate stare slike, poživite barve in dodate kak efekt. Mama bo navdušena.


Mama bo z veseljem odšla na tržnico, če bo v roki nosila lepo eko vrečko. Če je v letih, ji lahko priskrbite tudi šoping voziček. Poceni in z lepim vzorcem jih najdete v Kik-u. Prej potipajte, če ji to ustreza, da slučajno ne bo užaljena.


Če rada šiva, ji lahko sešijete jagodke, ki bodo služile odlaganju šivank.


Če je njeno spanje lahno, ji naredite/kupite spalno masko. Če je njen sospalec glasen smrčač, ji poleg lahko podarite še čepke za ušesa.


Če se ji v omari že dolgo svaljka stara, okrušena skodelica za kavo, ji novo namembnost namenite s tem, da jo spremenite v svečko.


Kot vedno, pa tudi v tem primeru ne boste zgrešili z rožicami.


Lep materinski dan.


4 komentarji:

  1. feminsitka25.3.13

    Torej - kaj letos dobi Miss Murphy Mum? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mrs. Murphy dobi najboljšo hćerko ever. Pa rože, ker hćerka ni imela časa kraftat. :S

      Izbriši
  2. Anonimni26.3.13

    tale DIY rubrika mi je všečna ... naredila zaznamek (tudi če za naslednje leto:P)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Danke, Finke. Jaz bi mogla zdele začet, da bo do naslednjega leta končano. :)

      Izbriši