26 april, 2013

Ville Lumière


Ko slovenske estradnike sprašujejo, katero mesto jim je najbolj pri srcu, vsi odgovorijo "Pariz". Kljub temu, da je odgovor zguljen, kot pesem "Dan ljubezni", jim to težko oporekam. Mesto luči je res privlačno. Tako in drugače.


Še malo, še čisto malo, pa grem. Tokrat ne po nakupih. Preprosto si želim uživati v kulturi, dobri hrani in vinu pa zvoku francoske glasbe. Za na pot sem si naloadala soundtrack, ki vsebuje stare šansone, malo Edit Piaf, malo Carle Bruni in veliko Zaz.


Ga. Sarkozy ni le lepa, tudi peti zna. 


Ker ne morem iz svoje kože, bom vsaj malo pokukala v svet mode. Na Elizejskih poljanah se bom naslajala nad Diorjem in ostalimi francoskimi presežki. Za hip, ampak samo za hip bom pokukala tudi v mojemužepuprimerne trgovine. 


Če imate kakšen predlog glede nakupov v Parizu, ga bom vesela. Poznam samo Etam in trgovine, ki se jih najde tudi v Sloveniji. Upam samo, da ne bom vsega zapravila za macronse.


Au revoir!

4 komentarji:

  1. Anonimni26.4.13

    Kaj pa v družbi? ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. Za shopping priporocam Le Printemps, Colette in Le Bon Marche. Tapasi sicer niso francoski, ampak bar Max et Jeremy je super za zvecer. Priporocam tudi kavo na vrhu centra Geogres Pompidou, kjer lahko od dalec opazujes Eifflov stolp. Ce se ne motim, od 18h naprej vsako polno uro na njem utripa tisoce luck, tako da je razled fantasticen! Bon voyage!

    OdgovoriIzbriši