13 avgust, 2014

Projekt: Rosie


Letošnji dopust je bil še prijetnejši, ker sem ga nekaj dni preživela z Rosie in Donom. Plažna prijatelja sta glavna akterja romana The Rosie Project, avstralskega avtorja Graema Simisiona.


Don je (nori) znanstvenik, ki ugotavlja, da prihaja v leta, ko se normalni ljudje poročijo. Žal v svojem dodelanem urniku ne mara ustvarjati prostora za srečevanje z zabitimi ženskami. Po dolgem tuhtanju dobi briljantno idejo, ki jo takoj uresniči. Sestavi vprašalnik, primeren za hitro analizo, ga objavi na spletu in čaka, da popolna ženska doseže vse točke. 


Ker so njegove zahteve visoke, na idealno žensko čaka kar nekaj časa. Vmes mu prijatelj na pot pošlje Rosie, punkerko, ki na vprašalniku ne bi dosegla niti četrtine točk. Kadi, pije, preklinja, verjame v horoskop in veliko govori. Vseeno postaneta prijatelja, v čemer sta kar dobra. Don postopoma ugotovi, da je punca kar uporabna za preživljanje prostega časa. Škoda je le, ker vprašalnik pravi, da bo kot žena izredno slaba.


Lahko si predstavljate, kako se zgodba razplete, še bolje pa je v roke vzeti roman in ga prebrati. Pred nekaj tedni je izšel tudi v slovenskem jeziku. Zgodba je luštna, berljiva in strašno zabavna. Ugotovila pa sem, da me Donov karakter spominja na nekoga ...


O.K., no. Don je nenavadno podoben Sheldonu Cooperju.


Je pa prav zato tako živ in prijeten karakter. :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar