20 december, 2012

Peace Brother


V petek sem povabljena na tematsko zabavo, katere naslov ni End of The World, ampak Woodstock 1969.  Obleči se moram torej kot hipi. Ker me je kar nekaj ljudi vprašalo, kaj naj si navlečejo nase, sem pobrskala po stričku Guglu in našla nekaj nasvetov.


1. Nadenite si rabljena oblačila. Pobrskajte po omari staršev in starih staršev. Hipiji so veliko oblačil ustvarili sami ali jih predelali. Zagovarjali so lokalno trgovino in obrt.


2. Zgornji del naj bo ohlapen. Primerna bo bombažna tunika, srajica ali majica. Čeznjo si lahko oblečete brezrokavnik iz naravnih materialov, vojaško ali krzneno jakno.


3. Hlače naj bodo udobne, zvončaste, lahko tudi aladinke. Za punce so primerna dolga, ciganska krila, fantje se ne bodo pritoževali niti nad minicami iz lahnih materialov.


4. Na nogah bodo najlepše sedli sandali, v mrazu so dovoljeni tudi mokasini. Sama bom obula All Starke.


5. Lasje naj bodo čim bolj naravi, ne uporabljajte raznih produktov. Vanje si lahko vpletete barvne trakove, perje ali si nadenete trak, kot Rachel B. Dovoljena sta tudi nizek konjski rep ali kita.


6. Okrasite se z modnimi dodatki, kot so: Širok pas, obeski s simbolom miru, resice na majici, trak v laseh, rože, rože, rože, broške (pogost je motiv ameriške zastave), ogrlice (lesene) in vsakršen unikatno izdelan nakit. Primerni so tudi indijanski vzorci in simboli, školjke, makrame, kamni, ogromni etno uhani.


7. Odenite se v barve.


Peace.

Ni komentarjev:

Objavite komentar