20 februar, 2013

Šoping po dunajsko

"Ko greš na Dunaj, pusti trebuh zunaj", so rekli včasih. Rek velja tudi danes, ima pa popolnoma drug pomen. 
Mesto je preplavljeno z modnimi trgovinami, čeprav ne velja za modno prestolnico in čeprav domačini niso ravno stilski presežki. Je pa trebuh res priročno pustiti zunaj, saj so oblačilca take male luštne stvarce, ki lepo padejo le na utrjeno telo. Glede prehrane je pa tako. Z malo iznajdljivosti in sprehajanja, se na Dunaju lahko spodobno naješ po slovenskih cenah. 

Šoping se je začel v tamkajšnjem Primarku, ki je sveže odprt. Je velik, svetel in ponuja vse, kar lahko dobite v Londonu. Nahaja se v trgovskem centru G3, megalomanskem resortu, ki ga z izjemo Primarka in Body Shopa nismo izkusile.


Kolekcije SS013, ki jo že dalj časa oglašujejo še ni, imajo pa ogromno ostalih oblačil za pomlad in poletje, tako da praznih rok nismo odšle. Za slabih 100€ sem si prenovila celotno spomladansko garderobo. 


Zapeljale smo se v center mesta, kjer smo parkirale na glavni nakupovalni ulici Mariahilfer Straße. V iskanju prve Starbucksove kave, smo naletele na ogromno trgovino Forever 21. Ena, manjša je še v strogem centru.


Sestra si je tam kupila slastno mint obleko v stilu Lemon Breeland. Komaj čakam, da jo lahko zaplenim. ;)


Nato smo obiskale Aldo Shoes.


Imajo veliko izbiro čevljev, torbic in modnih dodatkov. Čevlji so njami in ne predragi.


Čez cesto je American Apparel, ki je založen z modnimi vintage kosti. Cene so nekoliko višje, vzporedno z njimi pa tudi kvaliteta.


Poleg navedenih, je na Dunaju še stotine modnih trgovin, različnih cenovnih razredov. Nam je v enem dnevu uspelo obdelati tole. Če si razdelite potne stroške, je nakupovanje na Dunaju kar ugodna in zanimiva varianta.

Ni komentarjev:

Objavite komentar