16 marec, 2015

Bučke


V pomladanskem obdobju beseda pogosto nanese na hujšanje. Vsak ima svojo taktiko. Eni ne jejo, drugi se odpovejo določenim skupinam hrane, tretji športajo, četrti pa jejo vse, poleg tega pa še tabletko za hujšanje.


Sama vsem ekstremom odločno nasprotujem. Hujšati zgolj s čudežnimi tabletkami in ne premakniti riti, ni vredno počenega groša. Tudi, če zadeva deluje, se lahko vprašamo, kaj hudiča je v taki tabletki in kako vpliva na naše telo.

Življenje z dolgoročno popolno odpovedjo določeni skupini hrane (z izjemo alergikov) tudi ni prav pametno početje. A nas niso že v šoli učili, da je pomembno, da je prehrana raznolika?


Potem so tu še razni prehranski dodatki, katerim sta skupni čudežnost in visoka cena. Ko katerega izmed njih Hofer prodaja po polovični ceni, stalaže komaj branijo naval navdušenih zdravojedcev.


O.K. Vsakemu svoje. Večina ima enak cilj - biti zdravi in lepi.


Je pa zdravo življenje lahko tudi drago. Takole me je zadnjič presenetila Mercatorjeva bučka. Po velikosti bučka in ne buča. V Hoferju za 0,89€ dobiš košarico bučk (o kvaliteti ne bom razpredala, ker sem že tako preveč pametna :).


Bolj ali manj se itak osredotočam na lokalno in sezonsko prehrano. V tem trenutku je "top shit" regrat, za katerega potrebuješ le dobro lokacijo in oster nožek. Poleg solate z jajci, je odličen tudi regratov smuti.


Ker ne zahajam v ekstreme, tudi moje znižanje teže ni ekstremno. No, ta teden vsaj je znižanje. :D Shujšala sem 0,4kg. 


Komaj čakam naslednji ponedeljek, saj čutim, da bo devetko zamenjala osmica. :D

Ni komentarjev:

Objavite komentar