19 avgust, 2013

Češka koča

Prvič v letošnji sezoni sem se odpravila nad tisoč metrov. Sramota. Pa tako fino je tam. No, naj povem, da je glavni kriterij izbire mojih planinskih ciljev dobra hrana. Jota, masovnek, štruklji, ni važno. Samo, da diši. Ta motiv je bil upoštevan pri izbiri Češke koče.


Na vzpetino sem štartala iz Jezerskega. Na živce mi gre, ker se je do vseh "pametnih" izhodišč potrebno voziti kar nekaj časa. No, ko uzreš spodnji pogled, vsa slaba volja mine.


Najboljši opis poti najdete tej povezavi. Pot traja dobro uro in za povprečnega planinca ni preveč naporna. Lahko se jo podaljša tudi do kranjske koče na Ledinah, a samo če vas ni strah višine. Ni pa nevarno.


Ob koči je dovolj prostora za martinčkanje na soncu. Kljub dolinski vročini je na tej višini ravno prava temperatura za relaksacijo. Natočite si lahko tudi mrzlo studenčnico.


Ko se vračate, se lahko ohladite tudi ob jezeru na Jezerskem, še bolj pa priporočam novost, Staro pošto. Sicer kamp in hostel, ki ima tudi bar. Z letnega vrta se odpira lep pogled na okoliške vršace in hektare zelenih travnikov.

Fotke so na žalost pobrane z neta. Ekran mojega HTC-ja si še ni opomogel od zalitja s sončno kremo. :S

Ni komentarjev:

Objavite komentar