24 maj, 2012

Girls

Na televizijski mreži HBO so z letošnjim letom začeli predvajati novo serijo z naslovom Girls. Govori o štirih dekletih, ki živijo v New Yorku in se soočajo z vsakdanjimi težavami deklet v poznih dvajsetih. Znano? 
Jap, zveni kot pomlajšana verzija Seksa v mestu. Pred začetkom serije se pokaže srebrni intro HBO-ja in tudi sama pričakujem, da se bo začel znani song, ampak ne. Serija s SATC-jem, razen intra, nima veliko skupnega. Dekleta izgledajo realno (tudi oblačijo se tako), glavna junakinja Hannah, pa je kljub prijetni osebnosti kar malo strašljiva. Kljub temu, da naj bi bil žanr serije komedija, ji sama tega ne bi prisodila.
Dekleta so v letih po zaključku študija, v letih, ko se iščejo. Iščejo službo, primerne partnerje in življenjski smisel. 
Zanimivo je, da je Lena Dunham, ki igra glavno vlogo, obenem tudi režiserka, producentka in še in še (pri 26 letih). Večina zasedbe je igrala v njenem režiserskem prvencu Tiny Furniture, ki je bil prejemnik kar nekaj filmskih nagrad. 
Serija je osvežujoče drugačna. Razbija tabuje, na čase šokira, v njej pa se lahko najde večina deklet njihove generacije. Tudi jaz.


Pa še trailer:


Ni komentarjev:

Objavite komentar