02 oktober, 2013

Diana


31. avgusta 1997 je bila nedelja. S sestro sva se vlekli po hiši, ko so na radiu povedali: "Ponoči je v pariškem predoru umrla princesa Diana." Kot strastni oboževalki vsega v zvezi s kraljevo družino, sva bili zaprepadeni. Tako mlada je bila. Takoj sva začeli listati stare revije Lady in gledale dokumentarce, ki so jih v naslednjih dneh predvajali o njenem življenju. Celo jokali sva. Kar verjetno ni nič čudnega za dve smrklji, ki sta komaj padli v najstniška leta.


Zavoljo starih časov smo si s prijateljicami privoščile "girls night", ki je vključeval tudi ogled novega filma Diana, z Naomi Watts v glavni vlogi.


Naomi se je potrudila. Že po naravi je podobna Diani, naključjiu pa ni prepustila niti način govora, držo, ne mimiko.


Kostumografi so ji vrh vsega priskrbeli replike Dianinih najbolj znanih oblek.


Film govori o ljubezni njenega življenja, srčnem kirurgu Dr. Hasnatu Khanu. 
Spoznata se na kliniki, kjer se Diana vanj noro zaljubi. Zanj počne vse sorte nekraljevskih traparij, ki so prav zabavne. Njuno ljubezensko razmerje naj bi bilo resnični, veza z Dodijem Al Fayedom pa le bežna romanca, s katero se je Hasnatu maščevala. 


Film je zanimiv z vidika kostumografije in spominjanja starih časov. Zgodba je lepa, a na čase dolgočasna, predvsem pa manjka monarhije, princev, Camille in tračev.


Dobra stran je, da Diano ne predstavi le kot kraljice papparacev, temveč je izpostavljeno tudi njeno humanitarno delo.


Pozor! Moških nikar ne vlačite na ogled filma. :)

Še trailer:


Ni komentarjev:

Objavite komentar