04 oktober, 2013

Totalno čokoladni keksi


Jesen je čas, ko se lahko brez slabe vesti zavijemo v kokon odej, v roke vzamemo dobro knjigo in ob pitju dobrega čaja zaidemo v domišljijski svet. Za dodatno crkljanje so tu še totalno čokoladni keksi, katerih recept sem sunila Nigelli.


Za 12 ogromnih piškotov potrebujete:

125g temne čokolade
150g moke
30g kakava
1 čajno žličko sode bikarbone
pol čajne žličke soli
125g masla
125g sladkorja (jaz ga dam manj)
pol vanilijevega sladkorja
1 jajce
350g čokoladnih koščkov


- Ogrej pečico na 170 stopinj C
- V skledo daj moko, kakav, sodo,sol in zmešaj.
- V drugi skledi zmešaj maslo, sladkor in vanilin. Nato vmešaj še stopljeno čokolado in jajce.
- Vmešaj še suhe sestavine in čokoladne koščke.
- Z žlico za sladoled na pekač, obložen s peki papirjem, naredi 12 kepic, ki naj bodo vsaj 6cm narazen. Ne skušaj jih sploščiti. 
- Peci cca. 20 minut.
- Z zobotrebcem preveri, če so pečeni. Če ga vtakneš v košček čokolade, poskusi še enkrat. :)
- Na pekaču jih pusti še 5 minut, nato jih preloži na rešetko, da otrdijo.

Dober tek!


Če ti reeees reees manjka sladkorja, si iz piškotov lahko pripraviš takle sladoledni sendvič. 

1 komentar:

  1. http://www.youtube.com/watch?v=dhUFxaauNTE

    Kje se lahko tole kej proba? :))

    OdgovoriIzbriši