15 januar, 2014

Tolažilna pica


Deževen dan, nizek zračni pritisk, okrog tebe pa same zoprnije. Prideš domov, odpreš hladilnik in ugotoviš, da le ta premore košček Jošta, dva lističa topljenega sira, pest koruze in sumljiv paradižnik, ti pa kot sahara vodo, potrebuješ hrano za crkljanje?


Končno sem se spoprijateljila s kvašenim testom, ki v resnici potrebuje le nekaj časa in topline, zato objavljam svoj simpl recept za eno veliko tolažilno pico (za 1 lačno osebo).

Za testo potrebuješ:
200g moke
15g kvasa
1 žlico olivnega olja
1dl vode
konkreten ščepec soli

V posodo preseješ moko. V sredini narediš jamico v katero vliješ toplo vodo. Dodaš kvas. Po robu posuješ sol. Zadevo začneš gnesti iz sredine, vmes dodaš še žlico olja. Ko je zadeva zgnetena, na dno posode posuješ moko, nanjo položiš hlebček, nekaj moke posuješ še po vrhu in pokrito vzhajaš pol ure.


Pico rahlo razvaljaš, nato testo razvlečeš tako, da je na sredini tanko, rob pa naj bo debelejši. Premažeš jo s paradižnikovo mezgo, ki jo rahlo soliš, sama nanjo posujem še malo bazilike. Nato odpreš hladilnik in na pico naložiš kar ti ustreza, na koncu jo začiniš z origanom. Pečeš jo 15 minut na 250 stopinj C.


Včerajšnja pica je bila balzam za dušo. Dodala sem ji še nekaj rjave angleške omake, ki je bila najboljši nakup iz zadnjega pohajkovanja po Londonu.


1 komentar:

  1. U tale omakca bo na mojmu wishlistu :) zgleda bomba.

    OdgovoriIzbriši