25 april, 2014

Gurmanski petek


V zadnjih nekaj tednih sem razvila nov petkov ritual. Ker čez teden čisto predolgo visim v pisarni, v petek že ob 13h v ključavnico vtaknem ključ in se po prstih odtihotapim prosti zasilnemu izhodu. Zmenek imam namreč z ljubljansko tržnico.


Najprej odidem na inšpekcijski pregled solate in po dvanajstem krogu kupim zalogo za čez vikend. Nato stopim do stojnic s cvetlicami, kjer poklepetam z najprijaznejšo branjevko. Itak me vedno nasmoli, da si po koncu delovnega tedna zaslužim šopek tulipanov.

www.odprtakuhna.si

Nato se s sestro dobim na Odprti Kuhni, ki je pravi kraj za ležerno kosilo. Tudi tam narediva dvanajst krogov, saj je odločiti se med stotinami dobrot, res težko. Prejšnji teden sva po tehtnem premisleku poskusili Jezerškov šmorn carski praženec s prelivom gozdnih sadežev. Bil je božanski.


Po dobri hrani se prileže še močan espresso in začetek vikenda je s tem popoln.

Ni komentarjev:

Objavite komentar