08 september, 2012

Govedina

V zadnjem času opažam fenomen govedine. O.K, vem da je izraz nekoliko neprimeren (me pogosto pucajo okrog tega), ampak naj razložim.

Že dolgo je v rabi rek: "Za nedeljo ni boljšega kot goveja žup'ca in goveja muz'ka". O.K. Vsak ima svoj prav. Sama nikoli nisem bila navdušena nad narodnozabavno glasbo, če pa sem v družbi in se vrti/jo igrajo se pa sprostim tudi ob njej. 


Narodno zabavno glasbo spoštujem. Sem štejem ansamble, ki so na svojem področju res nekaj dosegli in ki so v bistvu popularizirali ljudsko pesem: Ansambel bratov Avsenik, Ansambel Lojzeta Slaka, Alpski kvintet, Beneški fantje...


Druga stvar je govedina. V zadnjih letih se je prav grdo razpasla. Sem štejem skupine, ki jim je ljudska pesem daleč, skupine, ki v alu modrcih, ob štancu pojejo o sexy kelnarcah, raznih borovničkah in podobno. Imam občutek, da je veliko teh "glasbenikov" zavohala easy money, ki se ga da zaslužiti na porokah, veselicah,...

Spodaj je ena goveja priredba stare narodno-zabavne pesmi.


Najhuje je, ko na koncu piše: "Ni še konec". 
OMFG, kot bi ti nekdo pri koncu maratona rekel,da si šele na polovici.

No, pa še o fenomenu. 
Ko sem bila najstnica, je bila največja možna sramota, če te je kdo videl na veselici. Po domače povedano, si bil označen za kmeta. V zadnjih nekaj letih pa se je vse spremenilo. Mularija nori na veselice, na Facebooku vsak teden dobim vsaj tri povabila nanje. Tam so vsi, od vaške mladine, do mestnih šminkerjev, od hipsterjev, do metalcev. Da ne govorim, da so določeni klubi, ki prirejajo goveje večere, ob le teh napolnjeni do zadnjega kotička. 
Zanimivo, kako se vse obrne.


Aja, pa še en vic. 
A veste, zakaj na Golici prodajo toliko CD-jev?
Ker njihovi gledalci še ne znajo vleči z neta. Muahahaha.


Ni komentarjev:

Objavite komentar