21 september, 2012

Nezaposleni meseca

Pri Benettonu so znani, da s svojimi oglasi in projekti v okviru fundacije Unhate provocirajo javnost, vse z namenom odprave sovraštva, razlik in izboljšanja razmer v svetu. 

Eden izmed njihovih bolj provokativnih oglasov...


Zadnji v vrsti projektov te vrste je razpis z naslovom, Unemployee of the Year. Tema je v zadnjem času res aktualna, saj večina mladih, zlasti tistih z diplomo, ne najde zaposlitve. Niti za določen čas ali po kakršnikoli drugi oderuški pogodbi. Kje so že časi zaposlitev za nedoločen čas? Bilo i prošlo.


Pri Unhate-u preko razpisa zbirajo najboljše rešitve za zmanjšanje brezposelnosti mladih. Sto najbolj izvirnih bo prejelo 5000€ za razvoj svoje ideje. 

Hmmm. Vse lepo in prav ampak...

...če kdo reši krizo s petimi jurji, medtem ko države s precej višjim budžetom ne uspejo, je res zvezda. Ne razumite me narobe. Zdi se mi lepo, da s takimi projekti motivirajo mlade, a rešitve je potrebno reševati sistemsko. S tem denarjem lahko odpreš podjetje, ki se ukvarja z žnj stvarmi in ob uspešnem poslovanju morda, ampak res morda, lahko zaposliš še eno osebo. To je pa to. Amen.
Poleg tega je vse ena ogromna reklama.


Ne, ne furam safra. Opazujem kako to poteka v Sloveniji in kot navaden laik vidim stvari, ki bi jih lahko naredili za mlade, a se ne zgodi in se ne bo zgodilo nič.

Na določenih delovnih mestih so ljudje, ki so popolnoma neefektivni in zgolj čakajo, da pride vikend. Ker imajo pogodbo za nedoločen čas, so nedotakljivi. 
Poleg njih so ljudje, ki bi reees morali oditi v pokoj in s tem delovno mesto sprostiti za mladega nadebudneža. Oprostite, ampak pri sedemdesetih je pa res čas za upokojitev. 



Dovolj s tem. Vsem, ki iščete službo želim, da bi imeli dovolj energije in volje, da se borite.

U can Do It!


Ni komentarjev:

Objavite komentar