11 junij, 2012

Oh, te kalorije

Ker sem se po pre-dolgi zimi odločila shujšati in spraviti v formo, bolj pazim kaj jem. Najprej pogledam nalepko z navedenimi kalorijami, ki jih bom konzumirala. Zapisane kalorije primerjam z rezultatom povprečne vadbe na Sportstrackerju in nemalokrat se zgodi, da izdelek vrnem na polico. Predstavljam si koliko km moram preteči za tistih 500kCal v eni čokoladi in že me vse mine.
Jasno, so mene in meni podobne dietnike podjetja naštudirala in na svoje izdelke začela lepiti (vsaj zame) zavajajoče etikete. 
Primer. Na jumbo plaktih nas k nakupu vabi Kelly's gigantski flips. Je odličnega okusa in dokaj gigantski. Na sprednji nalepki piše, da vsebuje 164kCal. Ja super, si rečem. To je manj kot tretjina Milke. Ko doma pogledam natančneje ugotovim, da 164 kCal velja za eno porcijo, 30g. Vrečka vsebuje 150g, kar pomeni, da zaužijemo 820kCal. OMG. To je pol dneva kolesarjenja.
Seveda, si boste rekli:"Stara fora, nov norec". Ali pa:"Pojej porcijo, ne pa cele vrečke". Grrrr, nočem biti norec, zato takih izdelkov, ki zavajajo ne kupim več.
Pika. Basta. Amen.


Ni komentarjev:

Objavite komentar