07 junij, 2013

Limonov mousse

Včeraj sem spet grešila. Ampak občutek je bil pa božanski. Na večeru francoskih jedi sem okušala njihove tipične sire v kombinaciji z domačimi olivami in svežim kruhom. Pika na i pa je bil Mousse au Citron, ki je božanski.


Seveda sem dobila recept. Potrebujemo:

250g mascarponeja
100g sladkorja
100g limoninega soka
2dl kisle smetane
zmletih piškotov
dekoracijo


Postopek je naslednji:

Mascarpone, sladkor in limonin sok zmešamo z mešalnikom. V posebni posodi zmešamo kislo smetano, nato jo dodamo velikim trem. Zmlete piškote posujemo na dno malih (1dl) plastičnih kozarčkov. Dodamo mousse, nanj pa zopet posujemo zmlete piškote. Dekoriramo lahko z rdečim ribezom, jagodami, zmletimi (nesoljenimi) pistacijami... Za kratek čas damo v hladilnik in Voila.

Bon Apetit!


P.S.: Jagoda, ki sem jo včeraj kupila pri sadjarju. Očitno se vpliv Černobila še pozna. :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar