V petek sem med kupovanjem cvetja, na tržici zavonjala nekaj nenavadnega. Mešanica arom je prihajala s Pogačarjevega trga in spomnila sem se, da se odvija Odprta kuhna, skupek stojnic na katerih najrazličnejši gostinski ponudniki prodajajo sveže pripravljeno hrano.
Foto: Jaka Birsa |
Vsak torek in petek od 8. do 23. ure lahko na ljubljanski tržnici okušate dobrote slovenske in svetovne kuhinje. Poleg hrane vam postrežejo tudi z dobrim vinom, espressom ali absinthom.
Sama sem se odločila za indijski zavitek z zelenjavo, piščancem in veliiko karija, gostilne Namaste. Bil je odličen. Cena:5€.
Moja dobra družba je okušala turške jedi gostilne Yildiz Han. Za 5€ so ponudili XXL krožnik turških dobrot. No, za ženski želodček je res dovolj, za konkretnega jedca pa je to zgolj aperitiv. A bilo je okusno.
Vrhunec dogodka je bil macchiato stojnice Experiment – No Art=No Fun.
Foto: Jaka Birsa |
Vzemite si čas in obiščite Odprto kuhno. Ne gre za veliko gostijo, kjer bi se napokali do sitega, temveč za sproščeno druženje ob dobri hrani in pijači.
Ni komentarjev:
Objavite komentar