10 september, 2013

Odprta kuhna

V petek sem med kupovanjem cvetja, na tržici zavonjala nekaj nenavadnega. Mešanica arom je prihajala s Pogačarjevega trga in spomnila sem se, da se odvija Odprta kuhna, skupek stojnic na katerih najrazličnejši gostinski ponudniki prodajajo sveže pripravljeno hrano.

Foto: Jaka Birsa
Vsak torek in petek od 8. do 23. ure lahko na ljubljanski tržnici okušate dobrote slovenske in svetovne kuhinje. Poleg hrane vam postrežejo tudi z dobrim vinom, espressom ali absinthom.


Sama sem se odločila za indijski zavitek z zelenjavo, piščancem in veliiko karija, gostilne Namaste. Bil je odličen. Cena:5€.


Moja dobra družba je okušala turške jedi gostilne Yildiz Han. Za 5€ so ponudili XXL krožnik turških dobrot. No, za ženski želodček je res dovolj, za konkretnega jedca pa je to zgolj aperitiv. A bilo je okusno.


Vrhunec dogodka je bil macchiato stojnice Experiment – No Art=No Fun.

Foto: Jaka Birsa
Vzemite si čas in obiščite Odprto kuhno. Ne gre za veliko gostijo, kjer bi se napokali do sitega, temveč za sproščeno druženje ob dobri hrani in pijači.


Ni komentarjev:

Objavite komentar