27 julij, 2012

Fifty Shades of Grey

Pred časom mi je sestra z New Yorka prinesla dve knjigi. I've got Your Number, Sophie Kinselle in Fifty Shades of Grey. Za prvo me ni nikdar spraševala, če jo berem. Za drugo pa ves čas. In to s pol nasmeškom Katie Holmes.


Ker knjigo pogosto omenjajo v ameriških serijah, sem se le pozanimala, v čem je fora. Fora je v tem, da je knjiga erotični roman, ki buri domišljijo žensk (in moških) po vsem svetu. Govori o sveže diplomirani Ani, ki se zaplete z mladim in bogatim Christianom Greyem. Še preden se zares kaj zgodi, ji pove, da bo morala, če bo želela biti z njim, podpisati pogodbo o zaupnosti, glede na katero bo imela prepoved govorjenja o njunem spolnem življenju. Ima posebne fetiše, o katerih mora molčati. Ana je sprva prestrašena, nato ji je ideja vedno bolj všeč. Par se resno zaplete, Grey jo celo predstavi staršem. Pogodba pa še vedno ni podpisana. Hmmm.


Pred kratkim so sporočili, da bodo po knjigi, ki je sedaj že trilogija, posneli film. V vlogi Greya naj bi bil Ryan (six pack) Gosling, za vlogo Ane pa se odločajo med Milo Kunis in Scarlett Johansson. Celo o Alexis Bledel (Gilmore Girls) razmišljajo. Sem za Milo. Alexis? Ne, ne, ne, ne. Kaj bi si pa v Stars Hollow-u mislili o njej?


Knjiga je očitno pravšnje branje za relaksacijo na plaži. Sama je še nisem prebrala. Bo počakala na dopust. Jasno bom napisala mnenje. Zanimivo je, da se je baje v ZDA na račun te knjige povečala prodaja bralnikov, saj je ženskam strašno nerodno brati to perverzijo (ker one tega v spalnici ne počnejo). Sama rada knjige berem na dober star način. Če bo slučajno prehudo, bom pa platnice zavila v star časopis. Heh

P.S.: Pri nas je knjiga ves čas razprodana. V Felixu zbirajo naročila in vas pokličejo, ko prispe iz VB. Lahko jo naročite tudi preko Book Depository-ja, ali pa jo povlečete s piratskega zaliva. Jaz vam tega nisem predlalgala. ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar