02 julij, 2012

My Fitness Pal

Tokrat sem testirala aplikacijo My Fitness Pal, ki naj bi pomagala pri izgubljanju odvečnih kilogramov. Naloadaš si jo na pametni telefon, za spremljanje napredka (ali nazadka) se logiraš tudi na spletni strani. Deluje tako, da na začetku vpišeš podatke o svoji višini, teži,... in koliko kg se hočeš znebiti. Aplikacija nato preračuna koliko kalorij na dan lahko zaužiješ. Nato si na vrsti ti.

Ob vsakem obroku si zabeležiš kaj si pojedel/popil in seveda paziš, da ne presežeš določene meje. Posebej vpisuješ tudi popite kozarce vode in športno aktivnost.

Naj kar v začetku povem, da me aplikacija ni prepričala.

1. Ne vem zakaj se imenuje My Fitness Pal, če pa je to aplikacija, namenjena štetju kalorij.
2. Vpisovanje ni prijazno uporabniku (kot recimo pri Toshlu). Obstaja baza podatkov, kjer so že zapisane vsebnosti kalorij v določeni hrani in pijači, ampak je slovenskemu trgu neprilagojena. Seveda imaš možnost, ustvariti si lastno bazo, kar pa vzame toliko časa, da si rit lahko utrdiš že s tekom/počepi.
3. Ob vpisovanju vnosa, mislim samo na hrano, kar pa v času diete ni O.K.
4. Danes jo bom izbrisala.

Menim, da je hujšanje bolj prijetno in učinkovito, če si nek režim zastaviš v glavi in ga ob redni športni aktivnosti več ali manj upoštevaš. Obremenjevanje z vpisovanjem, je enako obremenjevanju zaradi odvečne teže, česar ne polajkam. 


Ni komentarjev:

Objavite komentar