10 julij, 2012

Snooki and Jwoww


Pred kratkim so na MTV-ju začeli predvajati "resničnostni" šov,  v katerem nastopata stari znanki serije Jersey Shore, Snooki in Jwoww. Ker slednje nisem gledala me je zanimalo, v čem je pointtegašova.


Innnn...

odkrila sem, da ne vem, v čem je pointtegašova. 

1. Bejbi sta totalno zabiti. Ampak res zabiti.
2. Hudo lepi nista. Jwoww je mogoče vsaj luštna, Snooki pa je en tak debelušen škratek. Sta v dvajsetih letih, a izgledata nenormalno skurjeni.
3. Cunce so obupne. Make-up pa bi lahko kupovali pri Jupolu. Mogoče bi dobili količinski popust.
4. Tipi niso niti najmanj hot. Niti najmanj. Varnostniki pred našimi nočnimi klubi so v primerjavi z njimi, manekeni.
5. Kakšnih pretresljivih dogodkov v seriji ni. Ne komičnih, ne tragičnih,...ni.

Ampak....

serija je vseeno nekako zasvojljiva. Pa ne vem zakaj. Ko pogledaš en del, te kar vleče, da si pogledaš še naslednjega. Baje je bilo isto z Jersey Shore-om. Vsi so ga kritizirali, a obenem vsi gledali.


Zgodba govori o tem, kako se ti dve razvajenki vseljujeta v novo stanovanje, spremljamo pa lahko tudi Snookijino nosečnost (smisel življenja vsakega zemljana). Osebno se mi zdi serija totalno neumna, a jo kar gledam. Morda zato, ker komaj čakam, da se bosta naučili kakšne življenjske lekcije (čeprav v to močno dvomim).



Bi pa dodala še nekaj. V tem in podobnih šovih vidim veliko problematiko vzgojne narave. Ko pogledam na Facebook, imajo vse smrkljice (OŠ in SŠ) prikazne fotke v Snookijinih pozah in oblačila podobna njenim. Da ne ne omenjam zanje ponižujočih objav in komentarjev. Groza. Šov daje vtis, da je smisel življenja žuranje, žuranje, in še enkrat žuranje. Pijača, droge in sex za vsako ceno. Ženske so padle na nivo priležnic/strežnic moškim, kar se mi kot feministično zavedni osebi ne zdi prav. Na, pa sem povedala (vidim, da se staram).

Ni komentarjev:

Objavite komentar