19 oktober, 2012

Maison Martin Margiela za H&M

Vsakega petnajstega novembra ima H&M praznik. Že nekaj let zapored, na ta dan izdaja kolekcije, ki nastajajo v sodelovanju z znanimi modnimi hišami. Letošnje leto ni izjema. Luč sveta bo uzrla kolekcija, narejena v sodelovanju z Martinom Margielo.


Margielo kličejo tudi "nevidni mož." Ne pojavlja se v medijih, ne daje direktnih intervjujev, ne prikloni se na modnih revijah,... kar je v svetu glamurja redek pojav. Zgoraj je ena izmed njegovih redkih fotografij, ki pa je nastala že leta 1997. V medijih se ne kaže, ker si želi ostati anonimen in ker ne želi, da bi se smatralo, da so kreacije zgolj njegovo delo, saj z njim dela tim modnih strokovnjakov. 
O.K., to razumem. Ampak potem bi bilo verjetno bolje, da znamke ne bi imenoval zgolj po sebi. Ali pač?


Zgoraj je nekaj utrinkov prihajajoče H&M-ove kolekcije. Zdi se mi ena bolj ekstravagantnih, takoj za tisto, ki sta jo ustvarila Viktor & Rolf. Ko sem jo videla prvič, se mi je zdela preveč posebna, ko pa sem se poglobila v posamezne kose, pa ugotovila, da bi jih imela kar nekaj. Pajkice na prvi, suknjič na drugi, škornje na četrti, krilo na peti in ogrlico na šesti fotki. Cene se gibljejo od 29 do 179€.  

Ni komentarjev:

Objavite komentar